joi, 17 iulie 2008

Rockin' Transilvania, Sibiu, iulie 2008

Dupa cum se pare, ne-am specializat in concerte in afara Bucurestiului, unde nu am mai cantat de peste un an. Si nu putem spune ca este rau sau bine, dar putem afirma cu siguranta ca deplasarile de pana acum au fost extrem de benefice.

Dupa festivalul Heartrock din Botosani de acum doua saptamani, la jumatatea lunii iulie am mers la Sibiu pentru prima editie a Festivalului Rockin' Transilvania. Desi s-a anuntat oficial destul de tarziu, line-up-ul foarte puternic (Testament, Kreator, Helloween, Doro, Axxis etc) precum si eforturile organizatorilor au dus intr-un final la un eveniment extrem de reusit. Este adevarat, ca orice lucru aflat la inceput, au existat mici scapari, dar avand in vedere componenta redusa a echipei precum si lipsa de experienta a membrilor ei cred ca aceste probleme au fost inevitabile dar s-au notat iar la editiile viitoare vor fi sigur corectate.

Introducerea de mai sus poate fi considerata ca fiind o recenzie venita oarecum din exterior. Pentru ca daca devenim subiectivi (dar in continuare corecti) atunci lucrurile se schimba un pic. In bine. De fapt in foarte bine. Si ca sa argumentez, va spunem ca promisiunile verbale si contractuale au fost nu doar indeplinite 100%, ci chiar depasite. Conditiile oferite pe scena si in afara ei ne-au facut sa ne simtim asa cum nu ne-am mai simtit demult, de la concertele de club cu public fidel, adica doriti, respectati si apreciati. De fapt, cuvintele care pot defini acest festival au fost RESPECT si PROFESIONALISM. O idee extraordinara a fost ca intreaga echipa tehnica sa fie angajata din Germania. Iar nemtii au fost nemti, de la respectarea la sange a programului (uneori cu riscul sacrificarii unor minute de recital ale unor trupe din cauza intarzierilor altora) si pana la atentia deosebita cu care ne-au tratat inainte si in timpul concertului. Deasemenea, pe scena ne-am auzit perfect, si nu pot sa nu ma gandesc la un festival destul de mare din strainatate la care am participat anul trecut si la care trebuia efectiv sa urlam la tehnici pentru a le cere ceva. Sunetistul festivalului i-a lasat locul la butoane omului nostru, Alin de la Gothic, care ne-a ajutat ca de fiecare data si caruia ii multumim din nou.

In concluzie, chiar si asa, in graba, oarecum emotionati si presati de timp, majoritatea trupelor romanesti s-au achitat foarte bine de sarcina incalzirii atmosferei. Iar cel mai important lucru este ca am avut sansa de a fi parte din acest eveniment din care am invatat enorm - doar atunci cand lucrezi cu profesionisti adevarati poti deveni la randul tau mai bun, iar faptul ca organizatorii au acordat aceste sanse atator trupe romanesti este probabil cea mai mare realizare in ceea ce priveste scena locala pe termen mediu si lung. Multumim sincer Mihaelei, cu care am vorbit ore intregi inainte de fest si stim foarte bine prin ce a trecut, felicitam Casa de Cultura pentru suport si speram sa se depuna aceleasi eforturi si pentru editia urmatoare pentru ca se merita cu prisosinta.

Cam atat pentru moment, salutam inca o data superbul si primitorul oras Sibiu precum si trupele prietene alaturi de care ne-am petrecut timpul (Abigail, Thunderstorm, Altar). Speram sa revenim cat mai curand.

Galerie foto aici: http://www.we-are-lost.com/site/pics_080713.php

Vlad

Niciun comentariu: